Donaţii

Apel umanitar

    Asociaţia bolnavilor dializaţi din Deva are ca scop principal intrajutorarea bolnavilor care sunt nevoiţi să facă hemodializă din judeţul Hunedoara. Aceşti oameni sunt mai mult de 50 % sub vârsta de 40 de ani. Tineri care au tot viitorul înainte sunt nevoiţi să renunţe la multe vise şi să îşi schimbe total stilul de viaţa şi să depindă de un aparat. Sunt mulţi bolnavi, în jur la 100 iar, aparatele sunt vechi şi nu există fonduri pentru aparate noi. De asemenea aceşti oameni au nevoie de tratamente cu medicamente scumpe şi trebuie să ţină un regim alimentar strict şi bogat în fier. 

    Anemia este prezentă la toţi aceşti bolnavi şi de multe ori este nevoie de donaţii de sange pentru ca ei sa işi revină. De asemenea, este nevoie de operaţii, cum ar fi operaţia de paratiroide ( din cauza nivelului crescut al parathormonului, adică PTH ), care sunt costisitoare.

    Astfel, rugăm pe oricine din puţinul cât are să facă o donaţie în contul asociaţiei (RO85BRDE 220SV 7556 938 2200 mai multe informaţii în secţiunea Informaţii Asociaţie) sau să-şi dea acceptul ca cei 2% (formularul 230 şi fişa fiscală) din impozitul anual la stat să revină Asociatiei.

    Sunt oameni care ar avea nevoie de transplant de rinichi, care are cosuri exorbitante, dar daca am pune cu toţii mână de la mână fiecare cat are, am putea reda o viaţa normală şi am putea face aceşti oameni fericiţi. Am putea cumpăra mai multe aparate ca sa le putem face tratamentul prin hemodializă mai facil şi mai eficient.

    Vă mulţumim şi vă rugăm să ne contactaţi (secţiunea Contact) şi orice întrebari legate de subiectul dializei pot fi adresate şi discutate pe forum.

    Aşteptam ajutorul dumneavoastră pentru că suntem o Asociaţie la începutul drumului şi cu scopul nobil de a reda o viaţă normală bolnavilor dializaţi iar aceasta o putem realiza numai cu ajutorul dumneavoastră.